ROSBIOTECH Universitetinin taxıl, çörəkbişirmə və qənnadı məmulatları texnologiyaları kafedrasının dosenti Roman Kandrokov bildirib ki, makaron ümumiyyətlə zərərli məhsul sayılır, lakin bu, doğru deyil.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Gazeta.Ru ilə söhbətində xatırladıb ki, alimlər orqanizm enerjinin təxminən 45-65%-ni karbohidratlardan, 10-30%-ni zülallardan, 20-35%-ni yağlardan almalı olduğunu bildirir.

Bu mənada makaron demək olar ki, ideal məhsuldur: bu məhsullarda karbohidratların və zülalların nisbəti 38 q-dan 7,7 q-a qədərdir, yəni nisbət 5: 1-dir.

Onun sözlərinə görə, makaron yeməkdən sonra qanda qlükoza səviyyəsini də aşağı salır.

Kilo almaqdan narahat olanlar üçün Kandrokov daha yüksək lif tərkibli tam taxıllı makaron seçməyi tövsiyə edib.

Nurlan