Alimlər belə qənaətə gəliblər ki, qədim insanlar əsasən meyvələrlə qidalanırdılar, ona görə də bədənimiz əvvəlcə bu cür yeməyə çox yaxşı uyğunlaşıb. Buna baxmayaraq, hər kəs həzminə zərər verməmək üçün meyvələri nə vaxt və necə düzgün yemək lazım olduğunu bilmir. Bu barədə İctimai Xəbər Xidməti məlumat yayıb.
Bir qayda olaraq, insanlar meyvənin doyumlu nahar və ya səhər yeməyindən sonra yeyilə bilən şirin bir desert olduğuna alışıblar. Ancaq meyvələri bu şəkildə istehlak etmək düzgün deyil, çünki bunun çox az faydası olacaq, əksinə bədəninizə zərər verə bilərsiniz;
Ehtimal olunur ki, tam yeməkdən sonra yeyilən alma, banan, şaftalı və s. yeməklə təmasda olur, birlikdə həzm olunur, qıcqırmağa və turşmağa başlayır. Nəticədə, bir şəxs mədə narahatlığı, narahatlıq, şişkinlik və digər ağrılı simptomlarla qarşılaşacaq.
Əsas yeməyi yedikdən sonra ən azı bir neçə saat, daha yaxşısı 2-5 saat gözləmək lazımdır ki, yemək həzm olunsun, yalnız bundan sonra istənilən meyvədən ləzzət ala bilərsiniz. Buradakı saatların sayı hansı növ yemək yediyinizdən asılı olacaq, əgər bu qarnir ilə yağlı ət idisə, daha çox gözləməli olacaqsınız, ancaq salat ilə karides kimi yüngül yemək olsaydı, onda sadəcə bir neçə saat kifayətdir.
Meyvə qəbul etmək üçün ən yaxşı vaxt səhər yeməyi, nahardan əvvəl və yeməklər arasıdır. Beləliklə, siz məhsuldan maksimum fayda və vitaminlər əldə edə bilərsiniz, həm də həzminizə zərər verməzsiniz. Hər hansı bir yeməyə meyvə ilə başlamağın daha yaxşı olduğuna inanılır. Əgər acqarına oyanıb bir stəkan su içsəniz, 15-20 dəqiqədən sonra bir tikə meyvə yesəniz və yalnız bundan sonra yarım saatdan sonra tam səhər yeməyi yeysəniz, arıqlaya və maksimum vitamin ala bilərsiniz.