Çay dünyanın ən məşhur içkilərindən biridir. Foodinfo.az xəbər verir ki, alimlər çay hazırlamaq üçün ən yaxşı üsulları açıqlayıblar.
Nyukasl Universitetinin qida elmləri və insan qidası şöbəsinin rəhbəri professor Quan Vuonq deyir ki, “mükəmməl” fincan çayın resepti məqsədlərinizdən asılı olacaq.
Ləzzət baxımından ideal stəkan çay cəlbedici rəng, balanslaşdırılmış dad, xoş və cəlbedici ətir və xoş dad ilə xarakterizə olunur.
Sağlamlıq üçün maksimum fayda əldə etmək istəyirsinizsə, çay mikrodalğalı sobada iki-üç dəqiqə dəmlənməlidir. Ekspertin fikrincə, suyun bərabər qızdırılmasına və çay yarpaqlarından fitokimyəvi maddələrin suya tez bir zamanda buraxılmasına kömək edir.
Oksford Universitetinin Krossmodal Tədqiqat Laboratoriyasının rəhbəri, professor Çarlz Spens deyir ki, mükəmməl çayın sirri stəkanı ağıllı seçməkdir.