"Federal Qidalanma və Biotexnologiyalar üzrə Tədqiqat Mərkəzi" Federal Dövlət Büdcə İnstitutunun baş elmi işçisi Natalya Denisova allergiya və ya həzm sisteminin xroniki xəstəliklərinin şiddətlənməsinin qarşısını almaq üçün nadir yeməkləri, o cümlədən milli mətbəxin xörəklərini kiçik hissələrdə sınamağı məsləhət görüb.

"Məsələn, çox ədviyyatlı Qafqaz yeməyi yeyərkən xroniki qastritin kəskinləşməsi və ya xroniki xolesistit və ya pankreatit olduqda çox yağlı şimal yeməyi yeyərkən ürəkbulanma və qarın ağrısının görünüşü", - ekspert Gazeta.Ru-ya müsahibəsində deyib.

Onun sözlərinə görə, kifayət qədər istilik müalicəsi olmadan balıq və ət yemək olmaz.