Həkim və dietoloq Anastasiya Zueva nişastalı tərəvəzlərin təhlükələri haqqında mifi yalnış adlandırıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, o, Sputnik radiosuna müsahibəsində izah edib ki, nişasta ən mürəkkəb karbohidratdır, o, orqanizm üçün yaxşı enerji mənbəyidir.
Mütəxəssis qeyd edib ki, nişasta ilə bağlı miflərə görə kartof ən zərərli sayılır, ancaq onu düzgün bişirmək lazımdır.
Zueva qeyd edib ki, qaynadılmış gödəkçə kartofunun kalori miqdarı 78 kkal (100 q), qızardılmış kartof 200, kartof kartofu 286, kartof çipsi 510 kkal təşkil edir.
Nişastalı qidaların başqa bir qrupu kök tərəvəzləridir: yerkökü, çuğundur, şalgam. Onların tərkibinə görə faydalıdırlar, Zueva qeyd etdi. Eyni şeyi nişastadan əlavə çoxlu miqdarda protein, lif, dəmir və digər faydalı mikroelementlər olan paxlalılar haqqında da demək olar.
Leyla