Çoxlu doymamış yağ turşuları, molekulda karbon atomları arasında iki və ya daha çox qoşa bağ olan insanlar üçün ən faydalı yağ turşularından biridir. Onların sayəsində bədən saat kimi işləyir, dəri və saç sanki içəridən parlayır. Bundan əlavə, poli doymamış turşular ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf risklərini minimuma endirir və müxtəlif növ iltihabların müalicəsini sürətləndirir.

Problemlərdən biri də budur ki, insan orqanizmi bu turşuları özbaşına istehsal edə bilmir. Buna görə də onları yeməklə qəbul etmək vacibdir.

Dietoloq Marina Sorokinanın fikrincə, yağ turşularının ən yaxşı mənbəyi balıq və dəniz məhsullarıdır. Ancaq ikincini hər kəs ödəyə bilmədiyi üçün balıqların menyudan heç vaxt itməməsinə diqqət yetirilməlidir.

Ən məşhur və faydalı çoxlu doymamış yağ turşuları arasında Omeqa-3 və Omeqa-6 var. Ən yaxşı mənbələr siyənək, skumbriya, sardina, ton balığı və alabalıqdır.

Diyetoloqun qeyd etdiyi kimi, müsbət effekt əldə etmək üçün həftədə iki dəfə balıq yeməkləri yemək lazımdır. Üstəlik, bunlar tamamilə fərqli məhsullar və yeməklər ola bilər.  

Bu tövsiyəyə əməl etməklə siz təkcə omeqa-3 və omeqa-6 deyil, həm də fosfor, dəmir, selenium, həmçinin C, A və B qrupu vitaminləri ehtiyatlarınızı artıra bilərsiniz.