Bəzi insanlar heç bir təsiri olmadan bədən yağlarından xilas olmaq üçün əllərindən gələni edirlər.
Uşaq endokrinologiyası professoru və şəkərin sağlamlığımıza təsirləri üzrə mütəxəssis Robert Lustiqin fikrincə, bunun kalori qəbulu ilə heç bir əlaqəsi yoxdur, əksinə insulin müqavimətinin səviyyəsidir.
Mütəxəssisin fikrincə, şəkər istehlakı insanda kalori çatışmazlığı olsa belə, arıqlamanın qarşısını alan əsas amildir. Üstəlik, həddindən artıq şəkər istehlakı metabolik, sistemik və zehni ağırlaşmalara səbəb ola bilər.
Robert Lustig qeyd edir ki, arıqladıqda orqanizmin qidaya reaksiyası istehlak edilən kalorilərin sayından daha vacibdir. O, həddindən artıq şəkər istehlakının insulin müqavimətinə səbəb ola biləcəyini, bunun da kilo almağa və əlavə funt itirməkdə çətinlik çəkməsinə səbəb ola biləcəyini izah edib.