Mürəbbə hazırlamaq çoxlu şəkər tələb edir. Eyni zamanda, çiyələk və ya albalı mürəbbəsi də daxil olmaqla, bu evdə hazırlanan bir çox reseptdə limon turşusu var. Bu tərkib hissəsini istifadə etmək üçün bir neçə səbəb var.
Mürəbbədə limon turşusu niyə lazımdır?
Təcrübəli aşpaz və qida bloggeri Natalya Kalnina, yeməklərin sonunda limon turşusu əlavə etməyi tövsiyə edir, 1 kq giləmeyvə üçün təxminən 1/3 çay qaşığı. Onun sözlərinə görə, bu inqrediyent ona görə lazımdır ki, mürəbbə xarab olmasın, rəngini itirməsin və saxlama zamanı şəkərli olmasın.
Limon şirəsinin tərkibində yalnız meyvə və giləmeyvə rəngini saxlamağa deyil, həm də onların dadını və ətirini yaxşılaşdırmağa kömək edən turşular var.