Qastroenteroloq, BestDoctor şirkətlər qrupunun dietoloqu Yana Kartaeva tərəvəzlərin hazırlanması ilə bağlı tövsiyələr verib.
Foodinfo.az əbər verir ki, ekspert Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, ən vacib qayda: tərəvəzlər yüksək temperatura nə qədər çox məruz qalsa, bir o qədər çox qida maddəsi itirəcək.
“Vitamin baxımından ən yumşaq olanı buxarda bişirmək və bişirməkdir. Buxarda bişirmək vitamin və mineralların çoxunu qoruyub saxlamağa imkan verir, lakin bu şəkildə hazırlanan tərəvəzlərin dadını az adam bəyənir. Ancaq bir çox insan çörək bişirməyi sevir. Bişmiş tərəvəzlər öz şirəsində bişirildiyi üçün rəngini itirmir və maksimum dadını saxlayır”, - deyə həkim bildirib.
Leyla