Feyxoanı dietoloqların ekzotik meyvə hesab etməsi səbəbsiz deyil. Düzgün istehlak edildikdə, giləmeyvə bədəni bütün vitamin və mikroelementlərlə təmin edəcək. Bununla belə, onu düzgün qəbul etməsəniz, asanlıqla zərərə çevrilə bilər.
Foodinfo.az bildirir ki, feyxoanın əsas dəyəri tərkibində yüksək kalium olmasıdır ki, bu da ürək-damar xəstəlikləri, ödemi, metabolik pozğunluqları olan insanlar üçün lazımdır. Giləmeyvə flavonoidlərlə də zəngindir və antibakterial təsir göstərir. Tərkibində çoxlu vitaminlər C, B3, B5, E, B2, çoxlu kalsium, fosfor, maqnezium və natrium var.
Lakin mədə xorası, qastrit və ya allergiyası olan insanlar bu ekzotik məhsula alternativ axtarmalı olacaqlar. Onun bərk qida lifini həzm etmək çətindir və şişkinlik, qaz əmələ gəlməsi və qarın ağrısına səbəb olur. Selikli qişanı qıcıqlandırmamaq üçün acqarına feyxoanı da yeməməlisiniz.
Leyla