Kartofun tərkibindəki makronutrientlər sağlamlığa mənfi təsir göstərir. Bu məhsul gündəlik pəhrizə daxil edilərsə, təhlükəli xəstəliklərdən qaçınmaq mümkün deyil,

Qidalanma mütəxəssisləri kartofun nişastalı qidalar olduğunu deyir.

Belə ki, kartofun tərkibində sürətli karbohidratlar var. Ondan istifadə edən insanlar daha çox piylənmədən əziyyət çəkirlər, onlarda şəkərli diabet, ateroskleroz və hipertoniya inkişaf edir.

Bununla belə, bu məhsulu istehlak etməyin mənfi təsirlərini minimuma endirməyin yolları var. Məsələn, kartofu soyuq halda yeyirsinizsə, onun nişastası daha yavaş parçalanacaq. Kartofa əlavə edilən göyərti və tərəvəzlər də karbohidratların udulmasını uzadacaq.