Hər bir insanın həyatı boyu qarşılaşdığı ən çox yayılmış xəstəliklərdən biri iltihabdır. Bu, limfa düyünlərinin, oynaqların, badamcıqların, dərinin və s. iltihabı ola bilər. Hər bir halda müalicə spesifikdir, lakin sağlamlığın pisləşməsinin səbəbləri çox vaxt eynidir.
Ümumi praktikant Oleq Perkuşinin sözlərinə görə, əgər kəskin iltihabdan danışmırıqsa, o zaman orqan və toxumalarda narahatlıq və ağrıların təxribatçıları tərkibindən asılı olmayaraq insanın müntəzəm olaraq qəbul etdiyi qidalardır.
Xroniki iltihabda 90 faiz hallarda qidalanma pozğunluqlarının və bədənin siqnallarına laqeyd yanaşmanın təbii nəticəsi var.
Terapevtin fikrincə, aşağıdakı qida qrupları sağlamlığa ən pis təsir göstərir və iltihabın inkişafına kömək edir:
Həddindən artıq şirin (soda, qənnadı məmulatları, bişmiş məmulatlar və s.). Onlar yalnız iltihabı deyil, həm də tip 2 diabetes mellitus, romatoid artrit və bronxial astmanı təhrik edə bilər.
Təmizlənmiş bitki yağları (günəbaxan, fıstıq, qarğıdalı). Onların tərkibində omeqa-6 turşuları çox olduğu üçün zərərlidirlər. Onlar yalnız mikrodozlarda faydalıdır və müntəzəm və həddindən artıq istehlak ilə onlar yalnız rifah və görünüşə zərər verir, dəridə iltihaba səbəb olur.
Yüksək glisemik indeksi olan zərif karbohidratları ehtiva edən makaron. Menyuda bu cür məhsulların həddindən artıq çoxluğuna görə, sağlam oynaqlar, normal həzm və gözəl dəri ilə vidalaşa bilərsiniz.
Qırmızı və emal olunmuş ət (donuz, mal əti, quzu). Müxtəlif ölkələrin dietoloqları uzun müddətdir ki, toyuq və ya hinduşkanın xeyrinə belə ətdən imtina etməyi tövsiyə edirlər. Onlarla daha çox enerji və daha az oynaq ağrısı olacaq.
Trans yağlar. Onlar çox miqdarda yağ və ya souslardan istifadə edərək hazırlanmış qidalarda olur. Fast food yalnız sağlamlıq və görünüş baxımından problem yaradan yemək növüdür.