Dietoloq, Beynəlxalq İnteqrativ Qidalanma İnstitutunun direktoru Yekaterina Veselova təbiətdə düzgün və sağlam qidalanma ilə bağlı tövsiyələr verib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, piknik üçün mövsümə uyğun meyvə və giləmeyvə, xırtıldayan yarpaqlı göyərti və təzə mövsüm tərəvəzləri, qoz-fındıq, toxum, turş çörək, yaxşı hazırlanmış kraker, təmizlənməmiş bitki yağları (zeytun, balqabaq, avokado yağı) seçin. Bu məhsullardan dadlı və sağlam salatlar və şirəli bruşettalar hazırlamaq olar.

Mütəxəssisin qeyd etdiyi kimi, manqal üçün gənc heyvanlardan soyudulmuş ət seçmək daha yaxşıdır və balığın şəffaf (buludlu olmayan) gözləri, parlaq pulcuqları və karkasa sıx uyğun olan qəlpələri olmalıdır.

“Kababın daha dadlı olması üçün souslardan istifadə edin. Supermarketdə sousu diqqətlə seçin (tərkibində konservantlar və əlavə edib.

Nurlan