Yaşıl xiyar demək olar ki, heç bir məhdudiyyət olmadan yeyilə bilər.
Onlar yalnız bədəndə vitamin və mineral çatışmazlığını doldurmağa kömək etmir, həm də onu mükəmməl nəmləndirən çox qiymətli pəhriz tərkib hissəsidir.
Xiyar aşağı kalorili və sağlam tərəvəzlərdir, onların 95%-i sudur ki, bu da orqanizmdə onun çatışmazlığını doldurmağa kömək edir.
Tədqiqatlar göstərib ki, dünya əhalisinin böyük bir hissəsi çox az su içir ki, bu da xroniki susuzluğa gətirib çıxarır və digər şeylərlə yanaşı, orqanizmin fəaliyyətində ciddi problemlərə səbəb ola bilər.
Qidalanma baxımından xüsusilə qiymətli olanlar probiotik bakteriyaların mənbəyi olan turşu xiyarlardır.
Üstəlik, xiyar orqanizmi vitamin və minerallarla təmin edir. Bu tərəvəz B qrupu vitaminləri, C vitamini və K vitamini ilə yanaşı mis, fosfor, kalium və maqneziumla zəngindir.