Zəif qidalanma ürək-damar sistemi xəstəliklərinin inkişafına səbəb ola bilər. Foodinfo.az bildirir ki, bu barədə məsləhətçi diyetoloq Aleksey Kabanov bildirib. O, Pravda.Ru ilə söhbətində ürək və qan damarlarının fəaliyyətini yaxşılaşdıra bilən məhsullardan danışıb.

Ekspert qeyd edib ki, insanlar tez-tez az miqdarda tərəvəz, meyvə və bitki zülalları (paxlalılar, tam taxıllar, qoz-fındıq) qəbul edir, heyvani zülallara üstünlük verirlər. O, pəhrizi çuğundur qabları ilə seyreltməyi məsləhət görüb, onun qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı saldığını və mədə-bağırsaq traktının işini yaxşılaşdırmağa kömək etdiyini qeyd edib.

Bundan əlavə, qidalanma mütəxəssisi sarımsaq və zəncəfilin qan axını və damar vəziyyətini yaxşılaşdıra bilən qidalar olduğunu müəyyən qeyd edib. O, həmçinin yaşıl çay içməyi tövsiyə edərək bildirib ki, bu içki qan təzyiqini aşağı salır və enerji verir.

Leyla