Aşpaz və sağlam həyat tərzinin tərəfdarı Sergey Leonov çoxlarının eşitdiyi bir fikirdən danışıb: xiyar və pomidor salatını birlikdə yemək mümkündürmü? O izah edir ki, pomidor yüksək dərəcədə turşudur, xiyar isə bədəni qələviləşdirən qələvi qidadır. Buna görə də, bəzilərinə görə, bu tərəvəzləri birlikdə yemək xoşagəlməz nəticələrə səbəb ola bilər, çünki müxtəlif pH səviyyələri mədədə fermentasiyaya səbəb ola bilər.
Bununla belə, ekspert iddia edir ki, bütün orqanizmin vahid turşu-qələvi balansı yoxdur. Orqanizm özünü nəql edir və bütün həzm proseslərini ehtiyac duyduğu şəkildə tənzimləyir. Buna görə də, bir salatda xiyar və pomidorun uyğunluğundan narahat olmaq lazım deyil.
Beləliklə, tərəvəzlərin bu təzə və sağlam birləşməsini qaçırmayın. Xüsusilə salata toxum, göyərti və yaxşı yağ kimi əlavə sağlam maddələr əlavə etsəniz.
Üstəlik, birlikdə yaxşı işləyən bir çox qida var. Məsələn, pendir və şərab, ət və tərəvəz, balıq və düyü, meyvə və qatıq, şokolad və qoz-fındıq - bütün bunlar dünyanın müxtəlif mətbəxlərində istifadə olunan klassik birləşmələrdir.
Beləliklə, eyni salatda xiyar və pomidorun uyğunluğundan narahat olmaq lazım deyil. Tercihlərinizi izləmək və əlavə sağlam maddələrlə birlikdə təzə tərəvəzlərdən həzz almaq vacibdir.