
Yağlı ət və toyuq növləri mədə turşuluğunu yüksəldərək yanma hissinə səbəb ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə “SM-Klinika”nın həkim-qastroenteroloqu Valeriya Antyufeva məlumat verib.
Ekspertin sözlərinə görə, qastrit və qida borusu reflüks xəstəliyinə səbəb olan məhsullar siyahısına yağlı donuz əti, marqarin, krem, yağlı balıq, acı souslar, soğan, sarımsaq, bibər, pomidor və pomidor şirəsi, un məmulatları, şokolad, qəhvə, güclü çay, qazlı və mineral sular, həmçinin sitrus meyvələri və turş şirələr daxildir.
Antyufeva xəbərdarlıq edib ki, yanmanı nəzərə almamaq ciddi sağlamlıq problemlərinə gətirib çıxara bilər. Uzun müddət mədənin turşusu qida borusunun selikli qişasını zədələyir, qanamalar, daralmalar, xroniki iltihab və hətta xərçəng riskini artırır.
Həkim əlavə edib ki, sağlam qidalanma və riskli məhsullardan uzaq durmaq bu xəstəliklərin qarşısını almaqda vacibdir.