Rospotrebnadzor Mərkəzi Elmi-Tədqiqat Epidemiologiya İnstitutunun CMD Federal Büdcə Müəssisəsinin Molekulyar Diaqnostika Mərkəzinin dietoloqu, terapevt, laboratoriya tibb məsləhətçisi Polina Vasilyeva yaşlı insanlar üçün hansı ətin ən sağlam olduğunu açıqlayıb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, o, Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, optimal seçim az yağlı ətdir. Pəhriz ətinə hinduşka, dovşan, toyuq və dana əti daxildir. Doymuş yağlar insan orqanizminə həddən artıq daxil olduqda, piylənmə, ateroskleroz və digər ürək-damar xəstəliklərinin inkişafına kömək edə bilər.

Onun sözlərinə görə, optimal bişirmə üsulları qaynatmaq, buxarda və ya sobada bişirməkdir.