Diyetoloq Viktoriya Antonova vegan pəhrizinə keçidin maddələr mübadiləsinə təsir etdiyini və zülalların, yağların və karbohidratların (BJC) balansını poza biləcəyini söyləyib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, Nashgorod.ru saytı ilə söhbətində mütəxəssis bildirib ki, bu cür qidalanmadan hər kəs faydalanmır, bir sıra çatışmazlıqlar və əks göstərişlər var.

Potensial risklərə çəki artımı, zülal çatışmazlığı və karbohidratların bolluğu daxildir ki, bu da əzələ kütləsinin və yağ artımının azalmasına, həmçinin pəhrizdə köklü dəyişiklik fonunda bədənin zəifləməsinə səbəb ola bilər.

“Sadə karbohidratların üstünlük təşkil etməsi bədəndə su saxlanacağı üçün çəki artımına və ödəmə səbəb ola bilər. Ancaq karbohidratlar olmadan insanın kifayət qədər eberjili ola bilmir. Ona görə də tarazlığı qorumaq lazımdır”, - diyetoloq vurğulayıb.

Fərid