100 ilə qədər ömür uzunluğu Okinava sakinləri üçün qeyri-adi deyil. Yapon aşpaz Yukie Miyaquni əmindir ki, bunun sirri sakinlərin yemək vərdişlərində və pəhrizindədir. Sağlamlığı dəstəkləyən yeddi möcüzəvi qida ilə bölüşüb:
1. Bənövşəyi şirin kartof pəhrizin əsas məhsuludur. Liflə zəngindir və böyük miqdarda antioksidant ehtiva edir.
2. Yaşıl tut yarpaqları boğaz ağrısını azaldır, iltihab əleyhinə təsir göstərir, həmçinin şəkər və xolesterinin səviyyəsini tənzimləyir.
3. Squid mürəkkəbi fermentlər və hormonlarla zəngindir. Onlar toxunulmazlığı artırır və qan təzyiqini normallaşdırır.
4. Adanın sakinləri yod və sağlam hüceyrələri saxlamaq üçün lazım olan antioksidantlarla zənginləşdirmək üçün Asa dəniz yosunu istehlak edirlər.
5. Yovşan dadı ətlə mükəmməl uyğunlaşır və asan həzm olunmasına kömək edir.
6. Qoya acı qovun Okinavanın simvoluna çevrilib. Adətən qovurmalara əlavə edilir. Faydalı xüsusiyyətlər arasında: qan şəkərinin səviyyəsini aşağı salır.
7. Dadlı və qidalı, soya ilə zəngin olan tofu həm də uzunmüddətli pəhrizin vacib hissəsidir. Buradakı məhsulda daha çox protein və sağlam yağlar var. Bunun səbəbi pendirin hazırlanma üsulundadır.