Rusiya Dövlət Təhsil Universitetinin Təbiət Elmləri Fakültəsinin dekanı vəzifəsini icra edən İrina Lyalina keyfiyyətli pendirin necə seçiləcəyini söyləyib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, o, "İzvestiya" qəzetinə müsahibəsində qeyd edib ki, təbii və yüksək keyfiyyətli məhsulu ayırd etməyə kömək edəcək bir neçə əlamət var.
“Səthin rənginə diqqət yetirin - çox parlaq bir kölgə boyanın artıqlığını göstərir. Əgər pendir tikəsini düz bucaqla qatlayırsansa və o çatlayırsa, bu o deməkdir ki, pendirin tərkibində süd tozu və bitki yağları (palma yağı) var və bu, saxtadır”, - deyə mütəxəssis bildirib.
Həmçinin onun sözlərinə görə, pendir kağızı salfetindən sıxılan zaman yağ çıxa bilirsə, bu, məhsulun tərkibində bitki mənşəli yağların olduğunu göstərir.