Yulafın möcüzəvi xüsusiyyətlərini xatırlatmağa dəyərmi? Bəlkə də hər kəs bu məhsulun faydaları haqqında bilir.
Ancaq sıyığı korlaya bilməyəcəyiniz barədə deyim bu vəziyyətdə işləmir - bəzi qidalarla yulaf ezmesi istehlakı qadağandır.
Əvvəlcə səhər yeməyində meyvə və qoz-fındıq ilə yulaf əzməsi yemək fikrindən imtina edin.
Bu birləşməni (sizə dadlı görünsə də) uğurlu adlandırmaq olmaz - həm meyvələr, həm də qoz-fındıq yulaf ezmesi ilə birlikdə istehlak edildikdə zəif həzm olunur.
İkincisi, yulaf əzməsini südlə bişirməyi unutmayın. Bunun səbəbi nişastaların zülallarla zəif uyğunlaşmasıdır.
Üçüncüsü, sıyığa şərbət əlavə etməməyə çalışın. Nişastaları şəkərlə birləşdirsəniz, nəticədə fermentasiya reaksiyası yaranır. Ən sağlam yulaf əzməsi meyvə, qoz-fındıq və şərbət əlavə edilmədən suda bişiriləndir.