Qastroenteroloq, tibb elmləri namizədi, həkim Yekaterina Kaşux yumurtanı pendir, vetçina və ya ətlə birləşdirməməyi tövsiyə edib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Life.ru saytına müsahibəsində bildirib ki, gündə bir və ya iki yumurtadan çox istifadə edilməməsi tövsiyə olunur. Əgər insanda yüksək xolesterin varsa, o zaman özünüzü yalnız yumurta ağları ilə məhdudlaşdırmalısınız.
Mütəxəssis qeyd etdiyi kimi, sarısı bu maddənin çoxunu ehtiva edir.
Dietoloqun sözlərinə görə, yumurtanın tərkibində amin turşuları, lesitin, D vitamini, kalsium və fosfor var.
Ən pəhriz yeməkləri yumşaq qaynadılmış yumurtadır və ancaq qaynar suda qabıqsız qaynadılır.
Onları göyərti, kələm, şirin bibər, xiyar, kərəviz və ispanaqla əlavə edə bilərsiniz.
Leyla