Zəncəfil bütün lazımi suda həll olunan B vitaminlərini ehtiva edən müalicəvi məhsuldur ki, bu da hər bir hüceyrə üçün potensial fayda deməkdir, çünki onun sabit işləməsi üçün fermentlər, fermentlərin işləməsi üçün isə B vitaminləri olan koenzimlər lazımdır. qeyri-kafi istehsal həzm şirələri, tənəffüs, həzm və sidik-cinsiyyət sistemlərində epitel qoruyucu mucus olan insanlar stimulantlar - bioflavonoids tələb edir. Və onlar zəncəfildə də olur.
Belə çıxır ki, qaynar suda zəncəfil dəmləmək mənasızdır, çünki istilik müalicəsi zamanı bütün B vitaminləri itir.Ona görə də ən yaxşı yol ilıq süddən istifadə etməkdir. Beləliklə, mədə mukozasının qıcıqlanma riskini azaldacaq, qastrit və ya xoralardan qaçınacaq və bütün vitaminləri saxlayacaqsınız.
Zəncəfildən təhlükəsiz istifadə etməyin ən yaxşı yolu onu tökmək və demək olar ki, neytral pH olan bir mayedə, tercihen süddə və ya ilıq suda dəmləməkdir. İçinə tökün, iki saat otursun, için.
Limonlu zəncəfildən hazırlanan içkinin tərkibində təkcə B vitaminləri deyil, həm də süksinik, laktik, oksaloasetik və digər turşular var ki, bunlar bir tərəfdən sinir və əzələ sisteminin hüceyrələrinin metabolizmi üçün faydalıdır, digər tərəfdən mədə mukozasına zərər verə bilər. Buna görə də, zəncəfil kökünü limonla dəmləmək deyil, 300 ml-ə təxminən 100 qram nisbətində 60 dərəcə ilıq suda təxminən 30-45 dəqiqə buraxmaq daha yaxşıdır.
Leyla