Qastroenteroloq Yekaterina Kaşux bizə hansı qidaları ən doyurucu olduğunu açıqlayıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, o, “İzvestiya” qəzetinə müsahibəsində deyib ki, heyvan mənşəli protein qidaları (kəsmik, yumurta, quş əti, yağsız ət) burda əsas yer tutur. Zülallar sizi uzun müddət tox hiss edir və növbəti yeməkdə həddindən artıq yeməkdən qaçmağa kömək edir. Sağlam qidalanmada zülallı qidaların payı 20-30% olmalıdır. Onun sözlərinə görə, bəzi heyvan zülallarını bitki zülalları, məsələn, paxlalı bitkilərlə əvəz etmək olar.

Həkimin qeyd etdiyi kimi, bunlardan sonra qarabaşaq yarması, quinoa, düyü, yulaf ezmesi və bərk buğda makaronları da daxil olmaqla mürəkkəb karbohidratların mənbələri gəlir.

"Tərkibində çoxlu doymamış və bir doymamış yağ turşuları olan qidalar uzun müddət aclıq hiss etməməyə kömək edir: yağlı okean balığı, avokado, badam, günəbaxan və kətan toxumu", - o, əlavə edib.