Arpanın (perlova) dadsız və ləzzətsiz olduğuna dair bir stereotip var idi. Əslində bunlar yalnız düzgün olmayan hazırlığın nəticələridir. Foodinfo.az xəbər verir ki, arpa sıyığını da uzun müddət bişirmək lazım olduğuna görə bişirməyi sevmirlər. Bununla belə, təcrübəli aşpazlar sirləri bilirlər, bunun sayəsində siz prosesi sürətləndirə, həmçinin arpa qablarını kulinariya şah əsərinə çevirə bilərsiniz.

Vaxt varsa, o zaman arpa ən azı 3-4 saat isladılır. Taxılları adi şəkildə qaynatmazdan əvvəl, yeni soyuq su ilə tökülür və sonra bir qaynağa gətirilir. Arpa aşağı istilikdə 50-60 dəqiqə bişirilir.

Ancaq başqa bir yol var. Vaxtın az olduğu zamanlar üçün uyğundur.

Başlamaq üçün bir qab götürün və ora su tökərək ocağa qoyun. Su tam qaynayandan sonra arpa suya tökülür və 3-4 dəqiqə yüksək odda qaynadılır. Sonra, qaynar suyu boşaltın və qabı soyuq su ilə doldurun. Bundan sonra arpa yumşalana qədər aşağı odda qaynadılır.

Bu kiçik hiylə hər iki halda işləyir. Taxıl bişdikdə, tavanı qapaq ilə örtün. Arpa dəmlənəcək, buxarlanacaq və çox yumşaq olacaq.

Nurlan