Azərbaycanda 2030-cu ilə qədər ərzaq tullantılarının 50% azaldılması nəzərdə tutulub. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunu Aqrar Kredit və İnkişaf Agentliyinin sədr müavini Leyla Cabbarlı deyib. O bildirib ki, qida təchizatı zənciri boyu ərzaq itkilərini azaltmaq məqsədilə “Ərzaq İtkisi və Tullantılarının Qarşısının Alınması, Azaldılması və Monitorinqi üzrə Azərbaycanın Milli Strategiyasına dair Çərçivə Sənədi (Strategiya)”, eyni zamanda qida təchizatı zənciri boyu ərzaq itkilərini azaltmaq məqsədi daşıyır. Leyla Cabbarlı qeyd edib ki, sənəd Mərkəzi Asiya üzrə Subregional Ofis ölkələrində ərzaq israfı və tullantısının azaldılması layihəsi çərçivəsində hazırlanıb.