Tədqiqatçılar bakteriyaların yaratdığı sellülozadan təkcə bioloji parçalana bilən deyil, həm də yeməli olan kompozit material yaratmaqla maraqlı bir irəliləyiş əldə ediblər.
Bakterial sellülozadan (BC) əldə edilən material qablaşdırmada geniş istifadə olunan birdəfəlik plastiklərə daha ekoloji cəhətdən səmərəli alternativ təklif edir. Bakteriyalar tərəfindən sintez edilən BC yüksək su tutma qabiliyyəti, yırtılma gücü və yumşaq tekstura kimi əla xüsusiyyətlərə malikdir.
Çinin Honq-Konq Universitetinin alimləri BC-ni soya zülalı və yağa davamlı kompozitlə birləşdirərək şəffaf, yağa davamlı və toksik olmayan qablaşdırma materialı yaradıblar.
Material bir-iki aya parçalanır və qəlyanaltılar, konfetlər, küçə yeməkləri və daha çox saxlamaq üçün performans baxımından plastiklə müqayisə edilə bilər. İnsan və heyvan istehlakı üçün təhlükəsizdir.
Leyla