Rusiya Yüksək Tibbi Texnologiyalar Klinikasının epidemioloqu, Sankt-Peterburq Dövlət Universitetinin əməkdaşı Piroqova şəkər xəstəliyinə səbəb olan qidaları açıqlayıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, o, tərkibində “gizli şəkər” olan qidalar barədə danışıb.

Belə ki, souslar, mayonez, ketçup, çörək, kolbasa, kolbasa, fast food, konservlər, turşu tərəvəzlər, suşi və rulonlar - bütün bu məhsullar şəkərli diabetin inkişaf riski yaradır.

Bundan əlavə, üzüm, alma, şaftalı və qurudulmuş meyvələr şəkərdə yüksəkdir və xəstəliyin inkişafına da kömək edə bilər.

Həkim insanları sağlamlıqlarının təhlükəsizliyi üçün aldıqları məhsulların içindəkiləri oxumağa və əziyyət çəkdiyiniz xəstəliklərə diqqət yetirməyə çağırıb.

Qeyd edək ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatına görə, 2040-cı ilə qədər şəkərli diabet xəstələrinin sayının 642 milyona çatacağı gözlənilir. Odur ki, onların sayına düşməmək üçün diqqətli olun.

Nərmin