
Dietoloq və bitki həkimi Anastasiya Kostomakha dadlı və yetişmiş nar seçməyə kömək edəcək məsləhətlərini bölüşüb.
Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, meyvə seçərkən onun xarici görünüşünü diqqətlə qiymətləndirmək lazımdır. İlk növbədə qabığın rəngi. Boz və tutqun bir rəngə sahib olmalıdır.
Mütəxəssis vurğulayıb ki, parlaq çəhrayı narlar parlaq cazibədar görünə bilər, lakin dadı həddindən artıq turş, içindəki dənələr isə çəhrayı olacaq.
Meyvənin tacına da diqqət yetirməlisiniz: quru və əyri ləçəklərlə olmalıdır və ideal seçim ləçəklərin ümumiyyətlə olmadığı zamandır.