Qoz insan üçün çoxlu faydalı vitamin və mikroelementlərin mənbəyidir. Ancaq zaman keçdikcə xarab olur və yeyilməz hala gəlir.
Foodinfo.az bildirir ki, qabıqlı qoz qida dünyasında əsl “uzun ömürlüsüdür”, çünki qoruyucu qabıq onları daha uzun müddət saxlamağa imkan verir.
Soyuducuda onların saxlama müddəti 1,5 ilə qədər, dondurucuda isə qoz-fındıq iki ilə qədər davam edə bilər, baxmayaraq ki, belə uzun saxlamadan sonra onların dadı bir qədər dəyişə bilər.
Qabıqları soyulmuş qoz o qədər uzun ömürlü olmur. Otaq temperaturunda təxminən bir ay saxlamaq olar.
Daha uzun saxlama üçün qozu soyuducuya qoymaq daha yaxşıdır, orada 3-6 ay təzə qalacaq, bu da onların faydalı xüsusiyyətlərindən daha uzun müddət istifadə etməyə imkan verəcək.