Dietoloq Yevgeni Arzamastsev gavalıların bəzi kateqoriyalı insanlar üçün təhlükəsi barədə xəbərdarlıq edib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, o, Gazeta.ru-nun əməkdaşı ilə söhbətində fərdi dözümsüzlük və mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri halında bu məhsulu istifadə edərkən ehtiyatlı olmağa çağırıb.
"Əgər insan lifə dözmürsə, təbii ki, gavalı yeməyə ehtiyac yoxdur. Mədə və qastritin turşuluğu da artırsa, onu tərk etməyə dəyər", - diyetoloq deyib.
Arzamastsev eyni zamanda qeyd edib ki, gavalı bitki lifi ilə zəngindir. Bundan əlavə, bir çox mövsümü meyvə və giləmeyvə ilə müqayisədə daha az şəkər ehtiva edir. Bunun sayəsində onun istifadəsi qan qlükoza səviyyəsini kəskin şəkildə artıran qidaları istehlak etməyə imkan verən insanlara fayda verəcəkdir.
Dietoloq C və K vitaminləri çatışmazlığı olanlara gavalını pəhrizə daxil etməyi məsləhət görür. Bu vitaminlər toxunulmazlığı dəstəkləyir, hematopoez problemi olanlar üçün faydalıdır. Həmçinin, bu vitaminlər ürək-damar sisteminin işini normallaşdırmağa kömək edir və həddindən artıq şişkinlikdən qurtulmağa kömək edir.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, gavalının tərkibində az miqdarda mis var ki, bu da dəri, saç və dırnaqlar üçün faydalıdır.