Konservləşdirilmiş yeməyinizin israf edilməsini istəmirsinizsə, bilməli olduğunuz vacib fəndlər var. 

 Foodinfo.az konservləşdirərkən nəzərə alınmalı olanları təqdim edir:

1. Tərkiblərin təzə olması vacibdir. Əzilmiş və ya çürük materiallar konservləşdirilməməlidir.

2. Konservləşdiriləcək materialları yaxşıca yuyub təmizlədikdən sonra emal edin.

3. Konservləşdirmə zamanı istifadə edəcəyiniz qablar təmiz və sağlam olmalıdır. Qabların qapaqları da tam bağlanmalı və hermetik şəkildə sıx bağlanmalıdır.

4. Bu zaman gigiyena qaydalarına əməl edilməli, əllər, avadanlıqlar və iş yeri təmiz saxlanılmalıdır.

5. Konservləşdirilərkən bişirmə müvafiq temperaturda aparılmalıdır. Bişirmə prosesi başa çatdıqdan sonra qapaqlar dərhal bağlanmalıdır.

6. Konservləşdirilmiş məhsullar sərin və quru yerdə saxlanmalıdır. Bundan əlavə, konservləşdirilmiş məhsulların son istifadə tarixlərinə riayət edilməlidir.