Qəhvə doğru miqdarda istehlak edildikdə sağlamlığa bir çox fayda təmin edə bilən təbii bir içkidir. Foodinfo.az xəbər verir ki, tərkibindəki kofein və antioksidantlar həm bədəni, həm də zehni dəstəkləyir.  

Kofein beyin funksiyalarını artıraraq diqqət, konsentrasiya və enerjini yüksəldir. Yorğunluğu azaltmaq və məhsuldarlığı artırmaq üçün qəhvə yaxşı seçimdir.  

Qəhvə sərbəst radikallarla mübarizə aparan antioksidantlarla zəngindir. Bu, hüceyrələri zərərdən qoruyaraq xərçəng və ürək xəstəlikləri riskini azaldır.  

Bu içki metabolizmanı artırır və yağ yandırılmasına kömək edir. Arıqlamaq istəyənlər üçün müsbət təsir göstərir.  

Orta miqdarda qəhvə içmək qan dövranını yaxşılaşdırır və ürək xəstəlikləri riskini azaldır.  

Həmçinin Altsheymer və Parkinson kimi xəstəliklərə qarşı qoruyucu təsir göstərir.  

Bununla belə, həddindən artıq qəhvə istehlakı narahatlıq, yuxusuzluq, mədə qıcıqlanması və yüksək qan təzyiqi kimi problemlərə səbəb ola bilər. Gün ərzində 2-3 fincan təbii qəhvə istehlakı sağlamlıq üçün kifayət və faydalıdır.