Tibb elmləri doktoru, dietoloq Mixail Ginzburq bildirib ki, orqanizmin müəyyən qidalara mənfi reaksiyası sağlamlıq problemlərindən xəbər verə bilər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə “Sputnik” radiosu məlumat yayıb.
Ginzburg iddia edir ki, yeməkdən sonra ağrı təkcə həzm sistemindəki pozğunluqları göstərmir.
Bu vəziyyətdə hansı məhsulun ağrıya səbəb olduğu ilə bağlıdır.
Məsələn, qan təzyiqinin kəskinləşməsinin əlaməti turşu, pivə, tünd çay və ya qəhvədən sui-istifadə etdikdə baş verə bilər. Bu göz almalarında ağrı yarada bilər.
"Ət yeyənlər, zəngin qidaları sevənlər - ət bulyonları, jele yeyənlər oynaqlarda şiddətli ağrı hiss edə bilər”, - deyə Ginzburg əlavə edib.
O, vurğulayıb ki, yeməkdən sonra ağrılar yarandıqda mütəxəssisə müraciət etməli və müayinədən keçməlisiniz.
Son xəbərlər
- Hansı göyərtilər daha çox faydalıdır?
- Yemək zamanı qəhvə və çay içmək olarmı?
- Bu qida ürək və qan damarlarının optimal işləməsinə kömək edir
- Yeməyi soyuducuda necə düzgün saxlamaq olar?
- Bu iki məhsul qan damarlarını gücləndirəcək, qocalığı gecikdirəcək
- Gündə iki qramı belə orqanizmi məhv edir