Süd çox qiymətli qida məhsuludur. Onun faydalı xüsusiyyətləri qədim dövrlərdən bəri məlumdur. Ancaq tez-tez sual yaranır: hansı süd daha yaxşıdır - soyuq və ya isti? Və həqiqətən, onların bədənə təsirində əhəmiyyətli bir fərq varmı?

Südün qızdırılması tərkibindəki su molekullarının daha sürətli hərəkət etməsinə səbəb olur. Bu da öz növbəsində südün həzmini asanlaşdırır. İstehlak üçün südün optimal temperaturu 37-40 dərəcədir. Bu vəziyyətdə o, mədə üçün mümkün qədər rahatdır və selikli qişanı qıcıqlandırmır.

Südün isti olanda daha yaxşı sorulması da tamamilə doğrudur.

İsti süd sakitləşdirici xüsusiyyətlərə malikdir, rahatlamağa və daha yaxşı yuxuya getməyə kömək edir. Bu, xoşbəxtlik hormonu serotoninin istehsalını təşviq edən bir amin turşusu olan triptofanın olması ilə izah olunur.