Mikrodalğalı sobada yeməyi qızdırmaq bəzi hallarda həm sağlamlıq, həm də avadanlığın özü üçün təhlükəli ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə RİA Novosti-yə müsahibəsində Rosbiotexnologiya Universitetinin biotexnologiya və bioüzvi sintez məhsullarının texnologiyası kafedrasının müdiri Dmitri Kulikov bildirib.

Mütəxəssis ilk olaraq pomidor, üzüm, toyuq ciyəri kimi sulu qidaları qızdırmaqdan çəkinməyi tövsiyə edib. O bildirib ki, məhsulun daxilində temperaturun kəskin artması səbəbindən təzyiq artır, bu da qabığın bütövlüyünün pozulmasına və partlayışa səbəb olur.

İkincisi, qalın qabığı olan qidaları qızdırmaq tövsiyə edilmir. Kolbasa, pomidor, alma, həmçinin qabıqda qaynadılmış və çiy yumurta uyöun deyil. Qızdırıldıqda bu qidalar partlaya bilər, yanma, yaralanma və mikrodalğalı sobanın zədələnməsi riskini artırır.

Üçüncüsü, mikrodalğalı sobada dənli bitkiləri, həmçinin acı bibər və göyərti qızdırmamalısınız. Biotexnoloq izah edib ki, bu, faydalı maddələrin itirilməsinə və ya sağlamlığa zərərli birləşmələrin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər.