Mütəxəssislər kivinin niyə yatmazdan əvvəl və ət yedikdən sonra yeməyin yaxşı olduğunu izah ediblər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, meyvənin tərkibində zülalların parçalanmasına kömək edən aktinidin var. Bu, araşdırmalarla sübut edilmişdir. Buna görə də, yalnız bir kivi meyvəsi ağır ət və ya balıq qəlyanaltısından sonra həzmə əhəmiyyətli dərəcədə kömək edəcək və yeməyin daha sürətli udulmasına imkan verəcəkdir.
Alimlər kivinin əhval-ruhiyyəni və yuxunun keyfiyyətini yaxşılaşdırmaq üçün faydalarını da təsdiqləyiblər. Meyvə stressi aradan qaldıran və yuxu hormonlarının istehsalını təşviq edən serotoninlə zəngindir. Axşam yeyilən kivi yaxşı bir gecə istirahətini təmin edəcək.
Bundan əlavə, mütəxəssislər "tüklü giləmeyvə"nin immunitet sistemini gücləndirmək, qan təzyiqini normallaşdırmaq, ateroskleroz riskini azaltmaq, sümükləri gücləndirmək, saç və dərini yaxşılaşdırmaq kimi faydalı xüsusiyyətlərini bildirirlər.