Kəsmik çox faydalı fermentləşdirilmiş süd məhsuludur və bir çox meyvələrlə yaxşı gedir. Foodinfo.az bildirir ki, bununla belə, kəsmikə əlavə edilməməli olan bir neçə meyvə var.

Bu məhsulların birlikdə istehlakı bədənə mənfi təsir göstərə bilər və çox xoşagəlməz nəticələrə səbəb ola bilər.

Aşağıdakı meyvə əlavələri məşhur fermentləşdirilmiş süd məhsulları üçün uyğun deyil:

- ananas;

- naringi;

- kivi.

Fakt budur ki, yuxarıda göstərilən məhsullar kəsmikdə olan süd zülalı ilə yaxşı qarşılıqlı əlaqədə olmayan turşu mənbələridir.

Nəticədə qarışıq çox dadlı deyil və mədə-bağırsaq traktına kifayət qədər təhlükəli olur.