Hamı meyvələrin faydalı sayır, daha tez-tez yeyilməli olduğunu bilir. Foodinfo.az bildirir ki, təəssüf ki, bir çox insanlar ağır yeməkdən sonra meyvəli desert yeyirlər və ya şirəsi içirlər və bununla da yalnız özlərinə zərər verirlər. Bədəninizin maksimum fayda əldə etməsini təmin etmək üçün yeməkdən dərhal sonra meyvə yemək tövsiyə edilmir.
Yeməkdən dərhal sonra meyvə yeyə bilməzsiniz: çünki o, əsas qida ilə təmasda olduqda, turş və mayalanmaya başlayır.
Yeməkdən sonra 2-4 saatdan gec olmayaraq meyvə yeyə bilərsiniz. Bunlar bişmiş tərəvəzlər və ya təzə tərəvəz salatı idisə, fasilə təxminən 2 saat olmalıdır. Əgər quş əti, ət, yumurta yemisinizsə, 4-5 saat və ya daha çox fasilə vermək daha yaxşıdır.
Ən yaxşı seçim meyvələri yeməkdən yarım saat və ya bir saat əvvəl və ya yeməklər arasında yeməkdir. Meyvələr təbii formada istehlak edilməlidir. Qabıqda çoxlu faydalı maddələr də var, ona görə də mümkünsə onu da yeyin (məsələn, alma, armud).
Günün ilk yarısı meyvə yemək üçün ən yaxşı vaxtdır. Bu qidaları bu zaman yeyirsinizsə, onlar mədənizi günün qalan hissəsində düzgün işləməsi üçün “tənzimləyəcəklər”.
Səhərlər bir fincan çay və ya qəhvəni bir stəkan təzə sıxılmış şirəsi ilə əvəz edin.