Yüksək xolesterol ürək və qan damarlarının sağlamlığı üçün ciddi təhlükə yaradır. Foodinfo.az xəbər verir ki, müasir tibbdə bu problemlə mübarizə aparmaq üçün bir çox yol var, lakin düzgün qidalanma xüsusi əhəmiyyət kəsb edir.

Yulaf xolesterolu çıxarmaq qabiliyyətinə görə ən yaxşı məhsul kimi tanınır. Onun tərkibindəki həll olunan lif bağırsaqlarda xolesterini bağlayır və onu bədəndən çıxarır.

Sarımsağın tərkibində unikal kükürd tərkibli birləşmələr var. Gündə cəmi iki diş sarımsaq yemək xolesterini aşağı salmağa və qan dövranını qaydaya salmağa kömək edir.

Kətan toxumları güclü xolesterol əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. Omeqa-3 yağ turşuları və lignanlar lipid mübadiləsini normallaşdırmağa kömək edir. Gündə iki xörək qaşığı üyüdülmüş toxum istehlak etmək kifayətdir.