
Bulyon kubları 19-cu əsrdə bişirməyi asanlaşdırmaq üçün icad edilmişdir. Foodinfo.az Nord-news.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bu gün hər kəsin mətbəxində onları var, lakin az adam onların nədən hazırlandığını düşünür.
Əsas komponent məhsulu saxlayan duzdur. Tərkibinə həmçinin tərəvəz və ət tozu, müxtəlif yağlar daxildir. Bəzi markalar dad artırıcılar da əlavə edir, lakin siz onsuz da məhsul tapa bilərsiniz.
Onlar zərərlidirmi? Əsasən duzun yüksək konsentrasiyasına görə, tez-tez istehlak edildikdə, bədənə həqiqətən zərər verə bilər. Ən azı bir az daha az zərərli olması üçün yarım kub götürmək və ya daha böyük həcmdə suda seyreltmək daha yaxşıdır.