Müxtəlif soğan növləri əslində bədənimizə çoxlu faydalar təmin edir. Foodinfo.az Ferra.ru-ya istinadən xəbər verir ki, buna görə də bu məhsulu pəhrizinizə əlavə etmək ümumi sağlamlığınızı yaxşılaşdırmaq üçün əla vasitədir. 

Soğanların tərkibində fitokimyəvi maddələr var. Bunlar bitkilərin özlərini zərərli bakteriya, virus və göbələklərdən qorumaq üçün istehsal etdikləri birləşmələrdir. Onların bir sıra sağlamlıq faydaları var.

Bakteriyalarla mübarizə aparmağa kömək edir. Bu, E. coli, Staphylococcus aureus və Bacillus cereusa aiddir. Araşdırmalara görə, soğanın tərkibindəki quercetin bir çox bakteriya növlərinin böyüməsini maneə törədə bilər.

Xərçəng əleyhinə fəaliyyət. Bəzi elmi araşdırmalar göstərir ki, soğan yemək xərçəng riskini azaldır. Soğanların tərkibində Helicobacter pylori (H. pylori) böyüməsini maneə törədən quercetin var. Bu tip bakteriya mədə xərçəngi və nadir növ Hodgkin olmayan lenfoma ilə əlaqələndirilir.

İltihabı azaldın. Soğanda iltihabla mübarizə aparan bir çox komponent var. Bunlar quercetin kimi flavonoidlərdir.

Antioksidant fəaliyyət. Bu, soğanın tərkibində flavonoidlərin, qlutatyon, selenium birləşmələrinin, E və C vitaminlərinin olması ilə bağlıdır.

Qan şəkəri səviyyələrini idarə etməyə kömək edir. Araşdırmaya görə, Allium cepa soğan soğanı ekstraktı qanda qlükoza səviyyəsini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır.

Sümük sağlamlığının qorunması. Bu, soğanın tərkibindəki GPCS peptidinə bağlıdır.