Ətin dondurulması, məhsulları uzun müddət saxlamağa imkan verən əla seçimdir. Foodinfo.az 24tv.ua-ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, məlum olur ki, saxlama forması saxlama müddətinə təsir edir. 

Ətin bütünlüklə dondurulması və ya qiymə halına salınması üstünlük məsələsidir. Bu seçim ətin saxlanma müddətinə təsir edə bilər.

Çiy ət soyuducuda 5 günə qədər saxlanıla bilər, ona görə də istifadə edə bilməyəndə daha sonra dondurmaq daha yaxşıdır. Bu, istənilən vaxt təzə ətdən istifadə etməyə imkan verəcək.

Dondurucuda mal əti saxlama üsulundan asılı olmayaraq 9 aya qədər saxlanıla bilər.  Əgər bütöv hissələrdə saxlasanız, ət 2 ay ərzində istifadə edilməlidir.