Naringilərin südlə birləşməsi ishal və şişkinliyə səbəb ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, qastroenteroloq Yekaterina Kaşux bu barəd Health Mail-ə bildirib. Bu arzuolunmaz hallar üzvi turşuların süd zülalı ilə reaksiyasına görə başlaya bilər, həkim izah edib. 

Kaşux xəbərdarlıq edib ki, naringi yüksək turşulu qidalarla birlikdə yeyilməməlidir. Belə bir yemək mədə mukozasının qıcıqlanmasını artıra bilər, bu, xüsusilə xora və ya qastrit xəstələri üçün təhlükəlidir.

Mütəxəssis mandarinləri əsas yeməklərdən ayrı yeməyi və ya quş əti və ya tərəvəz kimi neytral qidalarla birləşdirməyi məsləhət görüb. Onun sözlərinə görə, bir dəfəyə üçdən çox naringi yemək məsləhət görülmür.