Heç kimə sirr deyil ki, İtaliyada insanlar makaron sevirlər; Bildiyiniz kimi, gecələr makaron yemək zərərlidir, çünki artıq çəki qazana bilərsiniz, lakin italyanların bu təhlükəsi görünmür. Nə məsələdir?

Dietoloq Aleksey Kovalkovun sözlərinə görə, İtaliyada makaron istehsalı üçün insanların çoxu buğdanın ən sərt sortlarından olan undan istifadə edir, onun kalorisi və vitaminləri premium ağ unla müqayisədə eynidir.

Bundan əlavə, hazırlanma üsulu da mühüm rol oynayır - al dente qədər qaynadılmış makaron qaynamağa vaxt tapmır və bu halda yemək daha yüngül olur.

Həmçinin, bir neçə digər qaydalar italyanlara kilo almamağa imkan verir: onlar praktiki olaraq ət ilə makaron birləşdirmirlər (yalnız nadir hallarda onlar otlar və tərəvəzlər ilə makaron yeyirlər);