Dondurulmuş qidaların təhlükəsizliyi ilə bağlı bir çox mübahisə mövcuddur. Bəzi insanlar onları zərərli hesab etsələr də, mütəxəssislər dondurulmuş qidaların sağlamlıq üçün təhlükə yaratmadığını bildirirlər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, qidaların dondurulması onların vitamin və minerallarını qorumağa kömək edir. Lakin burada mühüm amil düzgün dondurma və saxlanma şərtləridir. Əgər qida düzgün şəkildə dondurulub və saxlanırsa, o, hər hansı bir zərərli təsir yaratmır.

Dondurulmuş qidaların bir üstünlüyü də budur ki, onlar uzun müddət saxlanıla bilər və keyfiyyətlərini itirmirlər. Ancaq qidaları əridib yenidən dondurmaq məsləhət görülmür, çünki bu, onların strukturuna ziyan vurur və dadını pisləşdirir.