Hamımız bilirik ki, həddindən artıq şəkər istehlakı sağlamlığımız və dişlərimiz üçün zərərlidir. Foodinfo.az Rbc.ua-ya istinadən xəbər verir ki, sağlam qidalanma üzrə mütəxəssis, professor Tim Spector bal və qəhvəyi şəkər kimi sözdə "sağlam" alternativlərin sadəcə "hiylə" olduğu barədə xəbərdarlıq edib.
O bildirir ki, hər iki məhsul yüksək qan şəkərinə, dişlərin çürüməsinə və çəki artımına səbəb ola bilər.
Bununla belə, qidalanma mütəxəssisi ənənəvi ağ şəkəri seçməyi təklif edir.
“İstehsalçılar həmişə şəkər üçün tanımadığımız 200-dən çox müxtəlif addan istifadə etməklə məhsullara şəkər əlavə etdiklərini gizlətməyə çalışırlar. Mağazalarda bizə insanların daha sağlam olduğunu deyərək şəkərə alternativ təklif edirlər. Ancaq fərq yalnız qiymətdir” deyə o, qeyd edib.