Natrium nitrit kolbasa kimi məhsullarda ola bilər. Niyə bu maddə ət məhsullarına əlavə olunur, natrium nitrit sağlamlığa zərər verə bilərmi?
Natrium nitrit qidaları patogenlərdən qorumağa kömək edən bir konservantdır. Yarımfabrikat ət məhsullarının istehsalında istifadə olunur. Bu qida əlavəsinin öz təyinatı var - E250. Kimyəvi quruluşuna görə azot turşusunun duzudur.
Konservant ət məhsullarının cəlbedici çəhrayı-qırmızı rəngini saxlamağa kömək edir. Zülallarla reaksiya verərək, rəngi "sabitləyir" və qızdırıldığında dəyişməsinin qarşısını alır. O, həmçinin məhsulların xoş ətrini artırır. Ancaq bunlar bir konservantın ən vacib vəzifələri deyil. Əsas funksiyası qidaları zərərli mikroorqanizmlərdən qorumaqdır.