Yeni araşdırma 40 yaşdan sonra orqanizmin müəyyən qidaları emal etməsinin çətinləşdiyini göstərib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, “Wales Online” yazır ki, sağlamlıq mütəxəssisi 40 yaşına çatdıqda biftekdən imtina etməyin normal xolesterol səviyyəsini saxlamaq və yüksək qan təzyiqinin qarşısını almaq üçün faydalı ola biləcəyini deyir.
ABŞ-ın Stenford Universitetinin son tədqiqatları göstərir ki, biftek kimi qidaları emal etmək qabiliyyətimiz 40 yaşdan sonra kəskin şəkildə azalır və potensial olaraq yüksək xolesterol səviyyələrinə səbəb olur.
Bu riskləri azaltmaq üçün alimlər 40 yaşdan sonra doymuş yağ, bişmiş məhsullar və qızardılmış qidaların istehlakını azaltmağı tövsiyə edirlər. Bundan əlavə, dərisiz toyuq kimi daha az doymuş yağlı zülallar vücudunuz üçün daha sağlamdır.